Rover

Rover

Rover er for de speiderne mellom 16-25 år, og er her i 1. Storåsen organisert i roverlaget "Dei Hardbaldne"

Roverlaget ble dannet høsten 1981. Laget tok da navnet "Dei Hardbalne" og alle lagmøtene ble på den tid holdt hjemme hos medlemmene, noe som tildels blir praktisert den dag idag. Tidligere sto roverlaget for å utgi internaviser på de store leirene 1.Storåsen var med på, og utgi gruppeavisen TIURGJALLET. Dessverre har denne fine tradisjonen vært utdødd i noen år, men kanskje en stille kveld dukker det opp noen kreative roversjeler som tar opp igjen gamle tradisjoner?

Roverlaget "Dei Hardbalne" eksisterer i beste velgående med de tilhørende mystiske ritualer de utfører. Kanskje du har lagt merke til de en sen sommerkveld mens de lusket seg forbi i buskene? Tviler, for "Dei Hardbalne" følger strenger retningslinjer som har gått i arv fra rover til rover i mange mange år. Vi er tilstede, men usynlig for folk flest. 

"Dei Hardbalne" har som du sikkert har skjønt har lange tradisjoner og en rik (?) historie bak seg, noe som blir sterkt vektlagt i opptaket - til andres store fornøyelse! Vi gjør noen sære sprell innimellom, du legger bare ikke merke til det. "Dei Hardbalne" har det nemlig med å ikke skrike høyest, men er heller alltids tilstede!

"Dei Hardbalne" er dessverre for tiden veldig liten i antall aktive medlemmer. Ikke det at det er til noe hinder, vi få aktive som er der har et stort kontaktnett rundt omkring til tilnærmet alle gruppene i Bergensområdet. I tillegg har vi flere gamle rovere fra Storåsen på "lønningslisten" våres som igjen bidrar til større nettverk. Folk får vi tak i dersom vi trenger å gi buksevann til noen som forhåpentligvis fortjener det!

Ønsker du kontakt med de mystiske sjelene som kaller seg for Dei Harbaldne? Kanskje du har ditt livs øyeblikk av en sjanse dersom du prøver ut denne linken!

Semper paratus, "Dei Hardbalne"